U Potočare do 11 sati pristiglo 215 autobusa i 2.538 automobila

Home

U Potočare do 11 sati pristiglo 215 autobusa i 2.538 automobila


Po podacima Štaba akcije “Srebrenica 2017“, dosad sve protiče mirno i u skladu s planom, kada je u pitanju sigurnosni aspekt današnje komemoracije u Potočarima kod Srebrenice – potvrdio je Feni glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Već od ranih jutarnjih sati u Potočare su počeli da pristižu građani privatnim automobilima i organizovano autobuskim prijevozom.

"Po trenutnim podacima, do 11 sati pristiglo je 215 autobusa i 2.538 putničkih automobila" ,rekao je Bobar.

On je precizirao da od ranih jutarnih sati zasjeda Štab akcije “Srebrenica“, koji rukovodi osiguranjem današnjeg skupa u Potočarima, a u štabu su prisutni i predstavnici drugih sigurnosnih agencija u BiH te međunarodnih organizacija.

"MUPRS-a ima dobru saradnju s svim sigurnosnim agencijama koje su uključene u osiguranje današnje komemoracije u Potočarima. Kao i prethodnih godina MUPRS-a je nosilac aktivnosti osiguranja skupa, a sve policijske strukture, koje su anagažirane na osiguranju imaju dobru saradnju s ciljem da današnja komemoracija protekne bez probelma" ,naglasio je Bobar.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop pronađenih i identificiranih posmrtnih ostataka 71 žrtve genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine na području Srebrenice.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 11/07/2017 - 12:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top