U protekla 24 sata u Cazinu zabilježene su tri saobraćajne nesreće, posjedovanje opojnih droga

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od9 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata. Krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” otkriveno je u Kovačevićima. Javni red i mir remećen je u Stijeni drskim ponašanjem te izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Huremagiću došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza pri kojem niko nije povrijeđen. Jedno lice, suvozač, zadobilo je lakše tjelesne povrede prilikom saobraćajne nezgode u Krivaji, u kojoj je učestvovalo 1 m/v. Na M4,2, mjesto Ostrožac, je došlo do sudara 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju – sapiranje ceste nakon nesreće u Krivaji.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vezana vijest: Nakon naglog rasta broja zaraženih: Civilna zaštita Cazin apeluje na građane da se pridržavaju mjera koje su na snazi

Vodosnabdjevanje, kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 08.07.2020. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00 sati u Tahirovićima i Brezovoj Kosi te 09:00-15:00 Klisa – Strane.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dva mosta na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se preticajnom trakom (zatvorena je vozna traka).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Izvor: