U proteklih 24 sata na području Grada Cazina nije zabilježena nijedna intervencija policije niti vatrogasne jedinice

c

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin nije zabilježena nikakva intervencija policije niti vatrogasne jedinice. Stanje je bilo mirno, bez izvještaja o krivičnim djelima, narušavanju javnog reda i mira ili saobraćajnim nezgodama.

Pregled saniteta je obavljen 80 puta, ali nije bilo potrebe za intervencijom ili prevozom povrijeđenih osoba. Vodosnabdijevanje je bilo redovno, a elektroenergetska isporuka je bila uredna, prema obavijesti Podružnice “Elektrodistribucija” Bihać.

Komunalne usluge, kao što je odvoženje komunalnog otpada, odvijale su se prema ustaljenom rasporedu.

Što se tiče stanja na cestama, zbog kiše i mogućih snježnih padavina na višim predjelima, vozači su upozoreni na vlažne ili mokre kolovoze. Posebno su istaknuti putevi gdje su mogući odroni, kao i oblasti gdje magla i niska oblačnost mogu smanjiti vidljivost. Također, radovi na rušenju tunelske cijevi na određenim dionicama su uticali na obustavu saobraćaja, uz alternativne pravce za vožnju. Također, zbog oštećenja mostova na nekim magistralnim putevima, postoje ograničenja za težinu vozila i obustava saobraćaja na određenim dijelovima.

 

Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila proticao je uz kraća zadržavanja.

U cjelini, situacija na području Grada Cazin u posljednjih 24 sata bila je relativno mirna i stabilna, uz upozorenja i ograničenja vezana za stanje na cestama.