U Sloveniji opet otvorili mogućnost za dopunu goriva onima koji nisu vakcinisani

.

 

 

Vijest da će vozačima koji ne pokažu kovid podatke biti uskraćeno da dobiju gorivo na benzinskim pumpama u Republici Hrvatskoj uznemirila je mnoge.

BP Petrol je, između ostalog, prijavio incident da je jedan od kupaca ostavio svoje vozilo na benzinskoj pumpi, pa je morala intervenisati policija i ukloniti vozilo.

Opsežne izmjene i dopune Pravilnika o ograničavanju širenja epidemije covida-19, koje uvode stanje PCT-a u veliku većinu javnog života u zemlji, stupile su na snagu danas. Prema uredbi Vlade R Slovenije, uslov PCT- a mora se ispuniti i prilikom posjete benzinskoj pumpi, pišu koroskenovice.

Na benzinskim pumpama Petrola, u jutarnjim satima, kupci su prije punjenja gorivom i prije ulaska u trgovinu provjeravani sa usklađenosti sa PCT uslovima. Dopuna goriva je bila tehnički onemogućena na svakom punjenju goriva prije potvrde usklađenosti sa PCT uslovima. Zbog toga na nekim mjestima je došlo do incidenta.

Kako smo saznali uposlenim na benzinskima je stiglo pojašnjenje da sve vrate na staro i omoguće dopunu svima. Dokad i kako dalje, ostaje da vidimo.