U Velikoj Kladuši u toku radovi na putevima i prekid u isporuci el. energije

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

80 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša, te su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno krivično djelo. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 08:00 do 15:00h u trafopodručju Čelinja. Na ostalom području, elektronapajanje je uredno.

Isporuka pitke vode je stabilna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku uobičajenom dinamikom.

U sklopu sportskog dijela manifestacije “Kladuško ljeto 2022”, izvlačenje parova za nogometni i basket turnir bit će održano danas u 14:00h u prostorijama Općinske vijećnice Općine Velika Kladuša. Mole se predstavnici prijavljenih ekipa da prisustvuju ovom događaju.

Uvertira za odličan vikend je i nastup grupe koju jako volite i koja napravi odličnu atmosferu, a to je „Okus meda“. Svojim nastupom uljepšat će današnji petak, a početak je od 21:00h!

Danas će na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši, u organizaciji Ismeta Ćićme Gračanina, biti održana Noć profesionalnog boksa! Prisutni će uživati u osam profi borbi, a u glavnoj borbi snage će odmjeriti Ismet Ćićmo Gračanin – Velika Kladuša i Fadil Paša Pašalić – Zenica!  Noć profesionalnog boksa u Velikoj Kladuši, na Gradskom stadionu, večeras od 20:00h!

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. juli:

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega su od 08 do 16 sati na snazi polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na većini graničnih prelaza povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas se na prostoru Bosne i Hercegovine očekuje stabilno, pretežno sunčano i ponovo toplije vrijeme. Na jugu Hercegovine tokom dana i vruće, ali malo ugodnije u odnosu na početak ove sedmice. Najviše dnevne temperature od 30 do 35 stepeni u Bosni, do 39 stepeni u Hercegovini.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Mada će noć i jutro biti svježiji i ugodniji, u poslijepodnevnim satima će, sa porastom temperatura i pojačanim osjetom sparine, tegobe kod hroničnih bolesnika biti izraženije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te se pridržavati uputa nadležnih službi, vezano za pojavu toplotnog vala, naročito u dijelu Hercegovine i na sjeveru, gdje će opšta slika biti lošija u odnosu na ostatak zemlje.