Učenik šestog razreda fizički nasrnuo na nastavnicu muzičkog

g

Učenik šestog razreda Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Beogradu fizički je nasrnuo na nastavnicu muzičkog vaspitanja, a kako Biljana Vujić, direktorka ove obrazovne ustanove kaže za N1, preduzeti su svi koraci u okviru važećih propisa.


Kako je navela, u toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa napadom na nastavnicu.

„Škola je odmah postupila po utvrđenim procedurama, u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i događaj prijavila nadležnim institucijama“, kaže direktora Vujić.

Kako dodaje, u školi je održan sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja i zanemarivanja.

Podsjetimo, Aleksandra Stanković, nastavnica muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Vasa Pelagić“, koju je verbalno i fizički napao đak, ispričala je da je u pitanju učenik koji je već pod nekom vrstom nadzora i nema primjerno vladanje.

„Uputila sam ga kod razrednog stariješine jer je na času pušio elektronsku cigaretu i sa njim je otišao kod zamjenika direktora, koji je bio u školi u popodnevnoj smeni. Učenik se vratio poslije desetak minuta i nastavio da se šeta po učionici, a kada sam ga opomenula da ne smije da se šeta na času, prišao mi je i uz reči ‘marš tamo, ko te šta pita’ i uz psovke me odgurnuo. Mogao je i neko dijete da zakači i ko bi bio kriv? Ja, jer se sve desilo na mom času“, ispričala je ona za Danas.