Bihaćko Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "ŠAPA NA SRCU"

S obzirom na pojavu sve većeg broja napuštenih pasa na ulicama grada, te probleme enormnih razmjera vezane za njih,grupa građana volontera je odlučila osnovati Udruženje s ciljem iznalaženja adekvatnog rješenja.

Neki od ciljeva su promicanje prava životinja, organizovanje edukacijskih seminara/radionica,pomoć pri udomljavanju,akcije sterilizacija/kastracija,sprječavanje i zaštita životinja od mučenja i slično.

Udruženje ima za cilj u svom radu ostvariti saradnju sa relevantnim strukturama vlasti,računajući pri tom na aktivnu saradnju sa općinskim,komunalnim i veterinarskim službama i inspekcijama.Svi smo svjesni da psima nije mjesto na ulicama.Iz tog razloga ovim putem apelujemo na sve naše sugradjane da nam se pridruže i da nas podrže.

 

Image

Prvi korak u rješavanju problema jeste sterilizacija/kastracija vlasničkih pasa ,kako bi se zaustavila nekontrolirana reprodukcija te čipovanje i upis u registar,radi lakšeg pronalaska psa u slučaju nestanka.

Zahvaljujući stranim donatorima dostupne su besplatne sterilizacije u veterinarskim ambulantama. Pomozite nam da zajedno zaustavimo pojavu novih štenaca na ulicama.Udruženje funkcionira na dobrovoljnim volonterskim aktivnostima.


Više o Udruženju pogledajte u sljedećem prilogu: