fbpx Udruženje žena „Svjetlost“ Vrnograč dobilo prostorije za nesmetani rad

Udruženje žena „Svjetlost“ Vrnograč dobilo prostorije za nesmetani rad

Home

Udruženje žena „Svjetlost“ Vrnograč dobilo prostorije za nesmetani rad


Sporazumom o korištenju poslovnih prostorija potpisanim u petak, 09. decembra, između općinskog načelnika Admila Mulalića i predsjednice Udruženja žena „Svjetlost“ iz Vrnograča Sanete Oručević, ovo Udruženje je dobilo prostorije za svoj nesmetani rad.

Riječ je o poslovnim prostorijama površine 22 m² koje se nalaze u zgradi Vrnograč II, a Udruženju su date na korištenje bez naknade na period od 5 godina, s tim da će Udruženje „Svjetlost“ plaćati sve tekuće troškove vezane za upotrebu poslovnog prostora, kao što su troškovi električne energije, potrošnje vode, odvoza smeća i slično.

Zadovoljstvo dobijanjem prostorija izrazila je predsjednica Udruženja žena „Svjetlost“ Saneta Oručević, istaknuvši da će im biti od velike pomoći u obavljanju svojih aktivnosti i ostalih potreba Udruženja.

Inače, za obnovu ovog prostora potrebna su novčana sredstva u iznosu od oko 2.000 KM, a pomoć u obnovi i stavljanju u funkciju obećao je i načelnik Mulalić, koji je izrazio zadovoljstvo svim dosadašnjim aktivnostima Udruženja, koje radi na očuvanju krajiškog identiteta i služi kao svijetli primjer druženja i sloge. Mulalić je na kraju naglasio kako Udruženje žena „Svjetlost“ vidi kao ozbiljnog partnera na realizaciji budućih projekata.

kip.ba

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 15:41

Facebook komentari

Back to top