Ukrajinci napravili poseban nogometni dres, na njemu se nalazi i zastava BiH

.
Nogometni savez Ukrajine predstavio je nove dresove u kojima će reprezentacija ove zemlje nastupati u budućem periodu. Na prednjoj strani dresa nalazi se prikazana mapa Ukrajine koja je oivičena zastavama država koje im pružaju pomoć, a među njima je i zastava Bosne i Hercegovine.

"Ujedinjeni za Ukrajinu", piše na velikom natpisu koji stoji na dresu, a na leđima će se naći brojevi koji će biti sačinjeni od imena ukrajinskih gradova koji su najteže pogođeni u ruskoj invaziji.

Iz tamošnjeg Saveza su poručili da po odigravanju utakmica imaju namjeru pokloniti dresove gradovima čija će se imena naći na leđima reprezentativaca.

"U ovom jedinstvenom dresu reprezentacija Ukrajine igrat će samo utakmice koje će poslužiti kao priprema za baraž Svjetskog prvenstva 2022. Nakon toga, po jedan dres bit će poklonjen svakom gradu u Ukrajini čije se ime nađe na dresu", rekao je predsjednik Saveza Andrej Pavelko.

Ukrajinci planiraju odigrati tri prijateljske utakmice, a za 1. juni je zakazano polufinale baraža za Svjetsko prvenstvo sa Škotima. Pobjednik tog duela igrat će protiv Velsa za odlazak u Katar.