Usvojen prijedlog gradonačelnika Sedića: U Gradu Bihaću nove takse za prostore u kojima se organiziraju igre na sreću – kladionice i aparate koje koriste

B

“Današnjim jednoglasnim usvajanjem Odluke o izmjenma i dopunama Odluke o komunalnim taksama, Gradsko vijeće Bihać zajednom samnom poslalo je snažnu poruku u borbi protiv negativnih društvenih uticaja kockanja.”, jasno je rekao prilikom svog izlaganja gradonačelnik Sedić na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać.

Gradonačelnik Sedić je dodao da uvođenjem novih taksi za prostore u kojima se organiziraju igre na sreću, kao elektronske i mehaničke mašine (slot mašine) u rasponu od 5.000 do 20.000 KM, predstavlja odlučan korak kojim jasno pokazuje našu posvećenost stvaranju odgovorne i uravnotežene zajednice. Paralelno s tim uvedene su određene olakšice za privrednike u gradu Bihaću.

“S obzirom da su samo u Unsko-sanskom kantonu građani prošle godine prokockali četiri godišnja Budžeta grada Bihaća, ove takse predstavljaju tek minimalne korake kojima želimo osigurati povrat bar dijela tih sredstava u zajednicu. Ovim putem još jednom se zahvaljujem kompletnom Gradskom vijeću, koje u posljednje vrijeme gotovo konsenzuzom usvaja odluke koje su od posebnog značaja za grad.”, zaključio je gradonačelnik Sedić.