Utvrđen uzrok smrti Zeničanina: Jasmin pronađen s ubodnim ranama, iskrvario nasmrt

Home

Utvrđen uzrok smrti Zeničanina: Jasmin pronađen s ubodnim ranama, iskrvario nasmrt


Jasmin Musić je pronađen sa ubodnim ranama u predjelu nogu i srca, zbog čega je bila misterija da li se radi o ubistvu ili samoubistvo. Zbog specifičnog slučaja, obdukciju na Odjelu patologije zeničke bolnice obavio je tuzlanski doktor koji se inače angažirana na kompleksnim slučajevima.

Utvrđen je uzrok smrti Jasmina Musića (46) iz Zenice, čije je beživotno tijelo prekjučer pronašao njegov komšija u stanu na 14. spratu.

Prema rezultatima obdukcije, povrede ruku i nogu Musić je zadobio samoranjavanjem. Ovu informaciju potvrdili su nam i u Tužilaštvu ZDK.

Tijelo muške osobe, inicijala J. M., pronađeno je u stanu, pored kreveta, sa vidljivim ubodnim rana u predjelu nogu. Dežurni tužilac rukovodio je uviđajem te naredio obdukciju preminulog, kao i dodatna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je obavljena u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, a obducent je utvrdio da je osoba preminula uslijed samopovređivanja u predjelu nogu, nakon čega je iskrvario. Nakon izvršene obdukcije, tijelo je predato porodici radi sahrane – kaže Naila Muratović, portparolkaTužilaštva ZDK.

Podsjetimo, nakon što je komšija pronašao njegov leš odmah je obavijestio policiju. Na lice mjesta izašli su istražni timovi MUP-a ZDK, a cjelokupnim slučajem rukovodio je dežurni tužilac koji je naložio obdukciju tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Musić je pronađen sa ubodnim ranama u predjelu nogu i srca, zbog čega je bila misterija da li se radi o ubistvu ili samoubistvo. Zbog specifičnog slučaja, obdukciju na Odjelu patologije zeničke bolnice obavio je tuzlanski doktor koji se inače angažirana na kompleksnim slučajevima.

Musić je inače u stanu živio sam. Nema bliže rodbine u Zenici, a nekada je radio u zeničkoj bolnici na poslovima u kotlovnici.

I dok su se utvrđivale sve okolnosti ove tragedije, javnost je na društvenim mrežama pisala kako je riječ o klasičnoj „sačekuši“ i ubistvu.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

 
Tagovi
Objavio: Tue, 05/09/2017 - 14:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top