UZ LOŠE VIJESTI IZ ZAGREBA, ŠOK ZA SVE NAS: Roditeljima male Mije bihaćka bolnica prijeti tužbom

Home

UZ LOŠE VIJESTI IZ ZAGREBA, ŠOK ZA SVE NAS: Roditeljima male Mije bihaćka bolnica prijeti tužbom


Nakon što smo na portalu Cazin.NET uputili apel pomoći za hitan premještaj naše heroine Mije iz Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Klajićevu bolnicu u Zagrebu, iz Zagreba nam stižu loše vijesti. A nakon toga, uslijedio je još veći šok i nevjerica..

HITNO, DIJELITE: Potrebna pomoć oko premještaja malene Mije u bolnicu u Zagrebu

Roditelji malene Mije, Jasmin i Renata Mujadžić, dobili su informacije da je za nju premještaj u ovom trenutku nemoguć.

U razgovoru roditelja sa ravnateljima Klajićeve bolnice u Zagrebu, njihovim stručnjacima i trenutnog Mijinog liječnika u Bihaću došli su do zaključka da je za Miju najsigurnije da trenutno ostane na liječenju u bihaćkoj bolnici. Mijino zdravstveno stanje je loše i postoji opasnost da put ne bi preživjela. 

Otac oboljele Mije ove informacije podijelio je i u grupi podrške za našu heroinu Svi za Miu:

Nakon ovih zaista tužnih vijesti, na adresu portala Cazin.NET pristižu šokantne informacije. Bihaćka bolnica Mijinim roditeljima, baš u vrijeme kada se sve ovo dešava sa malenom, uputila je Opomenu pred tužbu. Kako navode, nisu uplatili finansijske troškove iz 2012. godine za boravak majke u bolnici uz oboljelo dijete. Tada je Renata Mujadžić u bolnici boravila sa drugom kćerkom Jasminom.

I dok su se svi Cazinjani digli na noge da spasimo, prioritetno, jedan maleni život, uprava bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" nema nimalo solidarnosti prema roditeljima oboljele. Pored svih briga s kojima se ovih dana suočavaju Jasmin i Renata Mujadžić, na teret im se dostavlja i prijetnja tužbom. U kojem mi to svijetu živimo?

Molimo sve naše sugrađane, Cazinjane, dobre ljude širom regije i dijaspore, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Mijine roditelje novčanim sredstvima, kako bi po poboljšanju zdravstvenog stanja naša lavica, u borbi za život, mogla uspješno biti premještena u Zagreb na liječenje, ali i kako bi isplatili dugovanja prema bolnici.

Sada smo joj potrebniji nego ikad prije. Ne dopustimo da se ovaj maleni život ugasi. 

U borbi za Mijino ozdravljenje, možete učestvovati na više načina, a neke od njih navodimo ovdje:

Ukoliko ste iz Cazina, još uvijek možete da učestvujete u akciji koja je organizirana u Caffe baru City, a gdje je za tri dana skupljeno:

  • 910 KM - prvi dan
  • 3065 KM - drugi dan
  • 1808 KM - treći dan

Ukoliko pak niste iz Cazina a želite učestvovati u ovoj humanoj akciji možete to učiniti uplatom vaših donacija na brojeve žiro računa koji su u prilogu ovdje --> (FOTO) HITAN APEL ZA POMOĆ: Zdravstveno stanje malene Mije iz Cazina se pogoršalo

Ustrajmo do kraja! Zajedno spasimo Miju i omogućimo joj bezbrižno djetinjstvo!

(E.Topić/Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 14/01/2017 - 20:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top