Vatrogasci, GSS i građani gase požar u Širokom

Home

Vatrogasci, GSS i građani gase požar u Širokom


Požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, je i dalje aktivan, a po informacijama vatrogasaca s terena, požar na Rujištu i dalje gori, mada je situacija mnogo bolja nego prethodni dan.

Teren na kojem gori požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, gdje gori šuma munike i bukve, je nepristupačan i miniran. Po posljednjim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Jablanica, požar se spušta liticama prema Drežničkojj kotlini i približava se kućama, prenosi abcportal.info

Požar na Rujištu i dalje gori, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je u jutarnjim satima i imao je četiri izbačaja na dijelu gdje su bile ugrožene vikendice.

Taj dio je trenutno pod kontrolom i nema ugroženih objekata. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar i dalje dežuraju na požarištu.

Požari otvorenog prostora između općine Kupres i općine Glamoč i dalje su aktivni.

Požar na predjelu Pakline u općini Tomislavgrad širi se prema Kupreškom polju, dok je požar otvorenog prostora planini Jadovnik u općini Drvar također aktivan i širi se. U požaru gori visoka šuma, a prostor je miniran.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavio: Ned, 27/08/2017 - 16:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top