Vatrogasci intervenisali šest puta u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

od 08:00 do 09:30h trafopodručja: Zanatski centar

od 09:00 do 11:00h trafopodručja: Duranovići – izlaz prema Stadionu

od 09:00 do 10:00h trafopodručja: Grad 1

od 10:00 do 11:00h trafopodručja: Trnovi 3

od 11:00 do 12:00h trafopodručja: Niz

od 12:30 do 13:30h trafopodručja: Kvrkulja

od 12:00 do 14:00h trafopodručja: Dubrave 2 izlaz prema Brezicima

od 14:00 do 15:00h trafopodručja: Kućni u RP Hajrat

od 15:00 do 16:00h trafopodručja: Drenovac izlaz prema Poljani.

Na ostalom području, elektronapajanje je uredno.

 -Kladuški vatrogasci jučer su intervenisali šest puta. Pet puta zbog poplava i to dvaput u Todorovskoj Slapnici, u Vejincu, u Dukićima i u marketu Binga. Šesta intervencija odnosila se na gašenje požara na traktoru u Maloj Kladuši.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h, odnosno, nema prijavljenih narušavanja javnog reda i mira, krivičnih djela niti saobraćajnih nezgoda.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražio je 51 pacijent, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Amra Zulić, Samra Alibegić i Dinko Keserović.

-Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 25. juni:

-Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno u većim gradskim centrima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

-Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom, uglavnom u sjevernim i zapadnim područjima. Tokom dana, u većem dijelu zemlje, kiša i pljuskovi i grmljavina. Kiša lokalno može biti i obilnija, a moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

-Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U većem dijelu Bosne će biti ugodnije, pod uticajem blagog pada temperaturnih vrijednosti i povremenog, nešto svježijeg, istočnog strujanja. U Hercegovini toplije, pri čemu bi južina mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se jačim fizičkim aktivnostima. Poslijepodnevni pljuskovi mogu mjestimično usloviti lošiju opću sliku.