Velika Kladuša: Dvije saobraćajne nezgode sa težim povredama

sa
Pretežno oblačno vrijeme, sa kišom i grmljavinom

Dva lica su zadobila teže, a jedno lice lakše povrede u dvjema saobraćajnim nezgodama evidentiranim u protekla 24h na području Velike Kladuše. Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

 Pet pacijenata upućeno je na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać od njih 67 koliko je zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurne su bile doktorica Samra Alibegić i Aida Dedić.

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce, rekao nam je dežurni Sadiković.

 Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

 Džemat Vrnograč poziva džematlije i ostale građane na druženje i predavanje koje će se održati večeras nakon akšam namaza u džamiji u Vrnograču. Predavači će biti kurra hafiz Aziz ef. Alili i hafiz Husejn ef. Čajlaković.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 13. august:

  Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

– U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

– Zbog povećane naoblake i padavina preovladavat će nepovoljne biometeorološke prilike. Osjetljive osobe i hronični bolesnici mogli bi imati izraženije poteškoće vezane za njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nesanice i promjene raspoloženja.