Velika Kladuša: Jedna saobraćajka i dvije intervencije vatrogasaca

.
– Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 49 pacijenata. Dežurni doktori dr. Mustafa Hodžić i dr. Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su troje pacijenata.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Slučajeva krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Kapića, zabilježili su dvije intervencije tokom jučerašnjeg dana. U prvoj su intervenisali na gašenju vatre koja je bila zahvatila njivu u Trnovima, dok su u večernjim satima intervenisali na Jošama gdje je došlo do zapaljenja automobila.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci električne energije.

– Kolovoz je ovoga jutra mjestimično mokar ili vlažan, pa vozače iz BIHAMK-a pozivaju na oprezniju vožnju. Na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mliništa, vidljivost je smanjena zbog magle. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

– Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a u ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

– Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uslovljava lošije biometeorološke prilike većim dijelom dana. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, iscrpljenosti. Osjet hladnoće također će se malo pojačati, što će dodatno remetiti opću sliku. Sa stabilizacijom vremena, drugi dio dana biće ugodniji, najprije na sjeveru, tokom noći i u ostatku zemlje.

– Svjetski dan socijalne pravde 20. februara, obilježava se s ciljem iskorjenjivanja siromaštva i socijalne isključenosti te povećanja zaposlenosti i dostojanstva rada, osiguravanja jednakih mogućnosti i pristupa blagostanju i pravdi za sve ljude. Socijalna pravda zasniva se na principima poštenja, jednakosti, poštivanja različitosti, pristupu društvenoj zaštiti, kao i primjeni ljudskih prava u svim područjima života.