Velika Kladuša-Jedna saobraćajna nesreća

das

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 63 pacijenta, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Mustafa Hodžić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda mira nema prijavljenih.

– Prema riječima dežurnog vatrogasca Sadikovića, vatrogasci su imali mirna protekla 24h.

– Na području općine Velika Kladuša elektronapajanje je stabilno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 06. februar:

– Magla ovog jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Zenica, Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanski Petrovac, Livno-Drvar i Glamoč-Mliništa.

Prema informaciji iz BIHAMK –a, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku zemlje. Krajem dana lokalno slabija kiša na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

– Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli dan. Nakon prohladnog, u Bosni mjestimično maglovitog prijepodneva, posvuda će biti sunčanije i ugodnije, uz porast temperatura zraka. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom. Pod uticajem nadolazeće promjene vremenskih prilika, opća slika će se u noći postepeno pogoršati, od jugozapada prema ostatku zemlje.