Velika Kladuša: Jedno krivično djelo, prekidi u isporuci električne energije

.
Bez promjene vremena: Oblačno i sa temperaturama iznad nule

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Rizvići, Drmaljevo 1, Hresna, Ponikve 2, Vapnara, Ponikve 3, Ponikve 1 i Ponikve 4. Prekid je najavljen od 09:00 do 16:00h.Na ostalom području općine, elektronapajanje je uredno.

 

 Isporuka pitke vode domaćinstvima na području općine Velika Kladuša je stabilna, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

 Velikokladuški vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Dizdarević.

 

Jedno krivično djelo evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih. Javni red i mir nije narušavan.

 

 35 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Ševal Mešanović i Kasim Selman koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja javilo se 18 pacijenata. Jedan je upućen na dalje liječenje.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 17. februar:

 

 Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Tuzle, Gračanice, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima, a iz BIHAMK –a skreću pažnju i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

 

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

 

 Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne ili krajem dana. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemllje do 17 °C.

 

 Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon hladnog jutra, temperature zraka će tokom dana porasti i opća slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim i večernjim satima.