Velika Kladuša: Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 48 pacijenata

-
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu pomoć za 48 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata.


Miran period je iza policijskih službenika i vatrogasaca.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 12:00 sati trafopodručje Trnovi 4,
od 09:30 do 15:00 sati trafopodručja: Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1 i 2, Ponjevići, Trnjevac

Kako nas informišu, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Smanjena je vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeke. Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. Padavine češće na području Hercegovine. U Bosni će se padavine premještati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera prema centralnim i istočnim područjima sredinom dana i poslije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

Biometeorološke prilike bit će negativne usljed pojačane naoblake i pojačanog strujanja toplijeg zraka. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su izraženije tegobe, naročito u drugom dijelu dana, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Ošta slika će biti lošija na jugu zemlje.