Velika Kladuša: U protekla 24 sata došlo do narušavanja javnog reda i mira

sa

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 42 pacijenta. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Arnela Čokić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

 Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h evidentirala je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena materijalna šteta.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

 Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:30 do 13:30 sati za trafopodručje Bare.

 Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija neometano.

 Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Posebno skreću pažnju na puteve: Bihać-Srbljani, Jajce-Crna Rijeka-Karanovac, Bugojno-Kupres, Simin Han-Banj brdo, Sarajevo-Foča, Mostar-Polog, Buna-Masline. Upozoravaju i na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na području Kupresa, Livna i Tomislavgrada skreću pažnju na povremeno jak vjetar. Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu: Bihać-Bosanski Petrovac. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

 Usljed nestabilnog vremena, opća slika djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Hronični bolesnici imaće pojačane tegobe. Povremena južina dodatno će praviti probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije, iscrpljenosti. Uz umjereni porast temperatura, negativni efekti promjene vremenskih prilika najslabije će se osjetiti na sjeveroistoku zemlje.