Velika Kladuša: U protekla 24 sata došlo do požara u Todorovu

a

Katolici danas proslavljaju svoj najveći blagdan Uskrs, a tim povodom svim katolicima općine Velika Kladuša u zemlji i dijaspori upućujemo čestitke – Kolektiv Radija Velika Kladuša.

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u protekom periodu potražilo je 67 pacijenata, od kojih je jedno upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Ajla Husić.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih.

 Vatrogasci su, prema riječima dežurnog Kapića, u protekla 24h intervenisali u Todorovu gdje je došlo do zapaljenja šajera.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

 Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez posebnih ograničenja, po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana iz BIHAMK-a očekuju pojačan intezitet saobraćaja. Vozačima savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza trenutno protiče bez zadržavanja. Povodom Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

– Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje poslije podne i tokom noći. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 16 °C.

– Slično kao prvog dana vikenda, uz promjenljivo i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, tegobe kod osjetljivih osoba će biti nešto izraženije tokom prijepodneva. Povremene padavine mjestimično će kvariti ugođaj i raspoloženje većini populacije. Drugi dio dana uz djelimično razvedravanje, sa noćnim satima opća slika dodatno će se popraviti.

– 18. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:41h.