Velika Kladuša: U protekla 24 sata jedna saobraćajna nesreća

.
Nedjelja sunčana i topla, temperatura do 32 stepena

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavana. Nema prijavljenih krivičnih djela.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Delanović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 57 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

U organizaciji Atletskog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša danas po 13. put biće održana  tradicionalna Međunarodna atletska utrka u standardnoj disciplini 5.000m i utrka „FUN-RUN“ u dužini od 2.000m. Utrka će se održati ulicama Velike Kladuše sa startom i ciljem u centru grada.

Start glavne utrke je u 18:00 sati kao i utrke na 2.000 metara „FUN-RUN“. Vremenski limit je 50 minuta. Glavnoj utrci prethodiće Prvenstvo USK-a u Street-runningu koje u koordinaciji sa Atletskim savezom USK-a organizira  AK „Krajišnik“ u kategorijama od 2005. do 2014. godišta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Povodom održavanja atletske utrke danas u periodu od 15:30h do 21:00h biće blokiran saobraćaj u centru grada. Saobraćaj će se odvijati alternativnim putnim pravcima koje će odrediti nadležne službe Policijske uprave Velika Kladuša.

Svi uredno registrani i prijavljeni takmičari za Prvenstvo USK-a u “Street runningu” trebaju doći ispred Robne kuće u 15:00h radi preuzimanja startnih brojeva, nakon toga prema uputama organizatora slijediti raspored utrka i satnicu takmičenja.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK –a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Vrijednosti UV indeksa će u cijeloj zemlji biti vrlo visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu i provoditi mjere zaštite.