Velika Kladuša: Vatrogasci su jednom izlazili na teren

k,l

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 16:00h trafopodručja: GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, Kumarica 2, Kumarica, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići.

 Na ostalom području elektronapajanje je uredno.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, rekli su nam u JKUP „Komunalije“.

– Protekla 24h bila su mirna za službenike PS Velika Kladuša.

– Vatrogasci su jednom izlazili na teren. Radilo se o zapaljenju smeća u kontejneru na Redžića ogradama. Prema riječima dežurnog Delanovića, intervencija je trajala od 15.49h do 16.25h.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 45 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Aida Dedić.

– 21. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19.45h.

Stanje na putevima i vremenski bilten: 

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Na svim graničnim prelazima na sjeveru duge su kolone teretnih vozila na izlazu iz naše zemlje.

– U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti zemlje, nešto izraženija naoblaka tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla bi usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije, pri tome će se opća slika poboljšavati sa odmicanjem dana. Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti kako bi se po potrebi raskomotili i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će temperature u poslijepodnevnim satima biti relativno visoke.