Velika nesreća Hašima Hasanića

sa

Velika nesreća zadesila je Hašima Hasanića, penzionera i poljoprivrednog proizvođača iz sela Vrhpolje, nakon što mu je prije dvije noći izgorjela štala i još nekoliko pomoćnih objekata

Hasanić nema sopstvenih sredstava da sanira nastalu štetu i nada se pomoći lokalnih vlasti i dobrih ljudi. Hasanić kaže kako je do požara došlo u toku noći, kada su svi ukućani već bili na spavanju. Probudila ih je dežurna patrola policije, koja je ugledala vatru na krovu Hasanićeve štale, te probudila ukućane. Veću štetu i mogućnost da se vatra proširi na porodičnu kuću i okolne objekte spriječili su pripadnici vatrogasne jedinice koji su u kratkom roku došlo na lice mjesta.

Hasanići su uspjeli u poslednji trenutak spasiti dvije krave i okoši koje uzgajaju, kao i traktor, ali je stradalo dosta stvari, kao i hrana za stoku. U požaru je izgorio ambar pun kukuruza, kao i 350 bala sa sijenom.

Ovaj penzioner kaže kako sa svojim skromnim primanjima neće moći sanirati nastalu štetu i objekat vratiti u prvobitno stanje. U ovome trenutku nije poznato šta je uzrok požara, a vlasnik sumnja da je podmetnut, iako kaže kako se nikome nije zamjerio niti zavadio. Požari ovih dana pričinjavaju velike štete na području sanske općine, a radi se uglavnom o šumskim požarima koji nastaju zbog nesmotrenog i nestručnog rukovanja plamenom na otvorenom prostoru.