fbpx (VIDEO) NAPOKON POZITIVNE VIJESTI: Aldin Jacić uz pomoć Turske ambasade hitno prebačen u Ankaru na liječenje

(VIDEO) NAPOKON POZITIVNE VIJESTI: Aldin Jacić uz pomoć Turske ambasade hitno prebačen u Ankaru na liječenje

Home

(VIDEO) NAPOKON POZITIVNE VIJESTI: Aldin Jacić uz pomoć Turske ambasade hitno prebačen u Ankaru na liječenje


Proteklih dana upoznali smo vas sa 35-godišnjim Aldinom Jacićem koji je nakon tragičnog stradanja u požaru zadobio povrede opasne po život.

Uslijed tragičnog događaja, gornji dio tijela mu je u potpunosti izgorio. Odmah je prebačen u bolnicu u Zenicu, nakon toga u Sarajevo, a zatim u Zagreb gdje je proveo više od 7 mjeseci. U periodu dok je bio u bolnicama, urađeno mu je 15 operacija. Međutim po povratku iz Zagreba stanje mu se pogoršava. 

Ostao je kod kuće na liječenju a nakon što su ga aktivisti Pomozi.ba posjetili, pod nagovorom pristao je na liječenje u inostranstvu.

[caption id="attachment_417767" align="aligncenter" width="723"]Aldin Jacić[/caption]

Krajem marta predstavnici Turske ambasade u BiH kontaktirali su ured Pomozi.ba u Sarajevu i zakazali hitan sastanak po pitanju Aldina Jacića, isti dan.

Na sastanku su prisustvovali zamjenik ambasadora Republike Turske u BiH, gospodin Halil Umit Cemaloglu i osnivač Pomozi.ba organizacije, Elvir Karalić.

U toku samog sastanka vršila se komunikacija sa Ministarstvom zdravstva u Republici Turskoj i usmeno je potvrđeno da će Aldinu najvjerovatnije liječenje biti osigurano, a da će Pomozi.ba morati da pokrije troškove transporta specijalnim avionom.

Početkom aprila stižu informacije iz ambasade Republike Turske da se hitno pošalje Aldinov pasoš i da bi se transport mogao organizovati čim prije.

Već sutradan u popodnevnim satima potvrđuje se da je let zakazan za srijedu 05.03.2017. godine oko 09:00 te da će transport koštati 9.500 eura i da Pomozi.ba treba da organizuje i transport bolesnika od kuće do aerodroma.

Sa firmom Vitalis dogovoren je transport do aerodroma, i po hitnom postupku prebacuju novac sa Pomozi.ba računa na račun kompanije koja je vršila avio transport bolesnika, a kojima se morao poslati dokaz o uplati 9.500 eura.

Tako je jučer Aldin prebačen specijalnim sanitetskim avionom prema Ankari u bolnicu Ankara Numune Hastanesi. Kao Aldinova pratnja krenuo je volonter Pomozi.ba organizacije, Hazim Tutnjić, a za danas je planiran dolazak Aldinovog brata Salke u Ankaru, koji će u narednim mjesecima biti najveća podrška i oslonac našem heroju.

Cijelu priču završit ćemo emailom koji je došao nakon transporta. Email od zamjenika ambasadora Republike Turske u BiH i tekst koji su dobili u organizaciji Pomozi.ba, vam prenosimo u cijelosti:

Umit Cemaloglu
Mustesar Saraybosna Buyukelciligi

Ministry of Health inform that the transportation of Aldin successfully completed and he has started to have treatment in the hospital in Ankara.

I would thank all those who made an excellent effort in this successful operation.

Best regards.

U Email-u se navodi da je transport Aldina u Ankaru uspješan i da počinje sa tretmanom liječenja.

U prilogu pogledajte i video, koji vas neće ostaviti ravnodušnima:

Nadamo se da će Aldinovo liječenje u Turskoj biti uspješno te da će uskoro biti zdrav, veseo 35-godišnjak, bez nesnosnih i strašnih bolova koje mjesecima proživljava.

Aldinu možete pomoći na nekoliko načina koje navodimo u nastavku teksta:

  • Pozivom na broj 090 291 091 – donirate 2KM
  • Pozivom na broj 090 290 029 – donirate 1KM

Pozivi su samo iz BH Telecom mreže

Za direktnu uplatu putem kartice (credit ili debit) – klikom na link u produžetku donirate željeni iznos direktno sa vaše kartice: https://www.gofundme.com/pomoc-za-aldina/donate

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za Aldina Jacića
Paypal: paypal1@pomozi.ba

Molimo vas da podijelite video i informacije kako bi se što više ljudi uključilo u akciju pomoći!

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Objavio: Čet, 06/04/2017 - 07:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top