fbpx (VIDEO) NASTAVAK PRIČE: Pomozimo da mali Ajdin dobije svoju sobu i krevet koji nikada nije imao

(VIDEO) NASTAVAK PRIČE: Pomozimo da mali Ajdin dobije svoju sobu i krevet koji nikada nije imao

Home

(VIDEO) NASTAVAK PRIČE: Pomozimo da mali Ajdin dobije svoju sobu i krevet koji nikada nije imao


Humanitarna organizacija Dirhem prošle godine organizirala je akciju pomoći 8-godišnjem dječaku Ajdinu Mukiću o kojem smo već nekoliko puta pisali na našem portalu. 

Podsjećamo, Ajdin Mukić dolazi iz mjesta Karaula, u blizini Travnika, živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu iznimno nedostaje. 

Humanitarna organizacija Dirhem je prošle godine počela renoviranje kuće, ugradili su stolariju i obezbijedili onoliko koliko su u tom trenutku raspolagali sredstvima. Ove godine su ponovo pokrenuli akciju kako bi u potpunosti opremili i adaptirali dom za malog Ajdina i njegovog djeda koji će biti uslovan za normalan boravak i život. 

S obzirom da su u jako teškoj situaciji, da nemaju nikakvih primanja, bez pomoći dobrih ljudi ne mogu sebi obezbijediti i najosnovnije stvari, aparate, namještaj i ostale potrepštine. Na teškom životnom putu, unatoč lošem načinu života ovaj hrabri dječak ne skida osmijeh s lica. Njegova tužna sudbina ujedinila je cijeli region. Iako mu je ostvarena jedina želja da dobije bicikl njemu i njegovom djedu potrebno je mnogo toga za život.

Zato apelujemo još jednom da se uključite u akciju i da zajedno pomognemo skromnom Ajdinu da napokon dobije svoju sobu i vlastiti krevet koji nikada nije imao.

Sigurni smo da će skromni Ajdin biti najsretnije dijete na planeti a vi, dobri ljudi, mu to možete omogućiti. 

Pogledajte video prilog:

https://youtu.be/pePOK3dVvi4

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona: + 387 60 30 93 913. 

Priču o Ajdinu, hrabrom, bistrom, pametnom dječaku sa svim peticama u školi koji je zajedno sa svojim bolesnim djedom prepušten sam sebi, a koja je potresla cijelu BiH pogledajte ovdje:

https://youtu.be/fKIG_UApsXQ

(Cazin.NET)

 

 

Objavio: Wed, 19/04/2017 - 21:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top