(VIDEO) Sramotna situacija u sarajevskom autobusu: Puši cigaretu, kašlje i pljuje u vozilu javnog gradskog prevoza

asd
Posljednjih dana svjedočimo velikom broj videozapisa i slika iz javnog gradskog prevoza, na kojima se jasno može vidjeti velika gužva u vozilima

Sa početkom jeseni u Europi je došlo do povećanog broja slučajeva koronavirusa. Stručnjaci su cijelo ljeto upozoravali da nas čeka teška jesen i čini se da su, nažalost, ipak bili upravu.

Skok novozaraženih osoba nije zaobišao ni našu zemlju, te je tako u Bosni i Hercegovini jučer i danas zabilježen negativni rekord po broj novooboljelih od ovog virusa.

Posljednjih dana svjedočimo velikom broj videozapisa i slika iz javnog gradskog prevoza, na kojima se jasno može vidjeti velika gužva u vozilima (što je suprotno preporukama Kriznog štaba), a pojedinci ne nose ni zaštitne maske koje su, podsjećamo, obavezne dok se osoba nalazi u vozilima javnog gradskog prevoza.

Novi videosnimak koji nam je poslao naš čitatelj će sasvim sigurno zgroziti domaću javnost, nastao je danas u autobusu na relaciji Ilidža-Osjek, na području Sarajeva, a na snimku se vidi jedna starija osoba koja ne nosi pravilno svoju zaštitnu masku i pri tome puši cigaretu.

Nastavak snimka je još grozniji, spomenuta starija osoba kašlje i pljuje po vozilu javnog gradskog prevoza. Kada znamo šta se dešava proteklih par dana, da se naša zemlja bori sa povećanim brojem slučajeva koronavirusa, ovaj snimak je sasvim sigurno još više zgrožavajući.

Pogledajte VIDEO