Home

(VIDEO) Trump sa osmijehom na licu igrao kolo sa Saudijcima

21 May

(VIDEO) Trump sa osmijehom na licu igrao kolo sa Saudijcima

Američki predsjednik Donald Trump obratit će se danas liderima arapskog i muslimanskog svijeta na samitu u Rijadu, drugi dan posjete Saudijskoj Arabiji u prvoj zvaničnoj turneji nakon preuzimanja mandata.

Trump je dočekan u Rijadu toplom dobrodošlicom, a domaćinima je uzvratio učestvujući u tradicionalnom saudijskom plesu sa sabljama i nacionalnim zastavama. Televizijske kuće su objavile snimke na kojima Trump te državni sekretar Rex Tillerson plešu u kolu sa Saudijcima na svečanosti posvećenoj visokom gostu.

Jutros je američki predsjednik počeo dan bilateralnim susretima s arapskim liderima, a kasnije tokom dana će održati i govor u kojem se namjerava založiti za novi početak odnosa, a nakon što je tokom izborne kampanje u nekoliko navrata povrijedio osjećanje muslimana širom svijeta. On je jutros pohvalio egipatskog predsjednika Abdela Fattaha al-Sisija kazavši mu da je „uradio odličan posao uzimajući u obzir okolnosti“, te je obećao da će posjetiti Egipat.

U odvojenom susretu sa katarskim emirom Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thanijem razgovarao je u prodaji „sjajne vojne opreme koju niko ne pravi tako dobro kao SAD“. Sastao se i sa emirom Bahreina Hamad bin Isa al-Khalifom.

(Izvor: Fokus)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top