(VIDEO) Trump sa osmijehom na licu igrao kolo sa Saudijcima

Home

(VIDEO) Trump sa osmijehom na licu igrao kolo sa Saudijcima


Američki predsjednik Donald Trump obratit će se danas liderima arapskog i muslimanskog svijeta na samitu u Rijadu, drugi dan posjete Saudijskoj Arabiji u prvoj zvaničnoj turneji nakon preuzimanja mandata.

Trump je dočekan u Rijadu toplom dobrodošlicom, a domaćinima je uzvratio učestvujući u tradicionalnom saudijskom plesu sa sabljama i nacionalnim zastavama. Televizijske kuće su objavile snimke na kojima Trump te državni sekretar Rex Tillerson plešu u kolu sa Saudijcima na svečanosti posvećenoj visokom gostu.

Jutros je američki predsjednik počeo dan bilateralnim susretima s arapskim liderima, a kasnije tokom dana će održati i govor u kojem se namjerava založiti za novi početak odnosa, a nakon što je tokom izborne kampanje u nekoliko navrata povrijedio osjećanje muslimana širom svijeta. On je jutros pohvalio egipatskog predsjednika Abdela Fattaha al-Sisija kazavši mu da je „uradio odličan posao uzimajući u obzir okolnosti“, te je obećao da će posjetiti Egipat.

U odvojenom susretu sa katarskim emirom Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thanijem razgovarao je u prodaji „sjajne vojne opreme koju niko ne pravi tako dobro kao SAD“. Sastao se i sa emirom Bahreina Hamad bin Isa al-Khalifom.

(Izvor: Fokus)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 21/05/2017 - 10:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top