Voda u Nahorevo stiže nakon 30 godina

Home

Voda u Nahorevo stiže nakon 30 godina


Stanovnici Nahorevskih brda, Selja, Muharemovića i Nahoreva konačno će nakon skoro trideset godina u kućama imati pitku vodu.

Konzorcij firmi Mibral i Grakop, koje su putem javnog konkursa izabrane kao najpovoljniji kvalifikovani izvođači, uveliko grade vodovod. Općina Centar je u budžetu za 2017. za ovaj projekt planirala 1,8 miliona KM.

Cjevovod

"Nakon što je okončana izgradnja rezervoara kapaciteta 250 hiljada litara, u proteklom periodu u cijelosti je položen i transportni cjevovod u dužini od 5.150 metara, te je spojen na rezervoar i vodozahvat. Trenutno se polaže distributivni cjevovod, a do sada je završena dionica od oko 1.500 metara od ukupno 11,5 kilometara. U narednoj fazi realizacije planirana je izgradnja hlorne stanice pored rezervoara, istakao je Milan Bralović iz firme Mibral."

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić naglasio je da ovaj projekat mora biti završen u predviđenom roku.

"Mi smo građanima obećali da će problem vodosnabdijevanja biti riješen i raduje me da se približava taj trenutak. Ovo je izuzetno važan i veoma koristan projekat za ovaj kraj, ali i za općinu Centar i Sarajevo. Obišli smo nekoliko lokacija i zadovoljni smo dinamikom radova i onim što je do sada urađeno."

Investicija

Kada je riječ o vodosnabdijevanju, sljedeći iskorak je izrada projektne dokumentacije, a to smo planirali u rebalansu budžeta, za vodovod sa Uroševog vrela za naselje Alapi, izjavio je Ajnadžić.

Hamid Smječanin, stanovnik Nahorevskih brda, kazao je da je ovo najhumanija investicija Općine Centar.

"Nakon trideset godina čekanja, konačno ćemo se moći napiti vode u svojim domovima. Siguran sam da će realizacija projekta doprinijeti razvoju ovog kraja, prije svega mislim na poljoprivrednu proizvodnju" ,rekao je Smječanin.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 13/05/2017 - 08:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top