Vozači oprez: U trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca vozite sporije

stanje
Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju i uslovima na putu.

 

Povoljni vremenski uslovi pogoduju saobraćajnoj situaciji na putevima u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na vozače da tokom putovanja prave češće pauze, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju i uslovima na putu.

U jutarnjim satima iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2023“, i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Bugojna, Novog Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje bi trebali stići oko 19 sati. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

 

Sanacioni radovi

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Obustava saobraćaja 

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća čekanja.

Sarajevo: Zbog prolaska kolone vozila koja prevoze ekshumirana identificirana tijela žrtava počinjenog masakra i genocida u Srebrenici, danas od 11 do 13 sati doći će do obustava saobraćaja u ulicama: Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Brodac i Obala Kulina bana.