Vučić o navodima da se u Nagorno-Karabahu koristi oružje iz Srbije

Aleksandar
Kada je riječ o dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je istakao da sve što je potpisano u Briselu mora da bude sprovedeno, ali „ne u skladu sa kosovskim propisima“


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas navode da se u sukobu Armenije i Azerbejdžana koristi srbijansko oružje, te poručio da Srbija želi mir i da se nada da će dvije zemlje smoći snage da izađu iz sukoba. Vučić je, komentarirajući pisanje medija iz regiona da obje strane u sukobu koriste srbijansko oružje, rekao da tamo nema ni topova, ni tenkova iz Srbije. 

- Prodavali smo samo municiju, nešto više Azerbejdžanu - rekao je Vučić novinarima, dodavši da je to rađeno kada je po međunarođim propisma bilo dozvoljeno.

Kada je riječ o dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je istakao da sve što je potpisano u Briselu mora da bude sprovedeno, ali „ne u skladu sa kosovskim propisima“.

- Ako se sve posmatra na taj način, da mora da bude u skladu sa propisima (Prišine ili Beograda), a da se ništa ne promijeni, onda je nemoguće postići bilo kakav kompromis - dodao je Vučić.
Predsjednik Srbije je rekao da su poruke iz Prištine često nejasne jer, kako je ocijenio, „nisu racionalne“.

Vučić je sa predsjednikom kompanije "Eagle Hills" Muhamedom Alabarom posjetio danas završne radove na izgradnji objekta "Galerije Beograda" u okviru projekta "Beograd na vodi".

Alabar je rekao da će ukupno biti uloženo 3,5 milijarde dolara, ali da je dobit mnogo veća za Srbiju zbog novih radnih mjesta, plaćanja poreza, razvoja turizma i dolaska invesitora.

Izvor: