Zakazano treće ročište za prodaju “Prehrambene industrije” Agrokomerca

Home

Zakazano treće ročište za prodaju “Prehrambene industrije” Agrokomerca

Treće ročište za prodaju “Prehrambene industrije” Agrokomerca usmenim javnim nadmetanjem zakazano je za srijedu, 30. august u 12:00 sati.

Ročište je svojim Zaključkom zakazao Općinski sud u Velikoj Kladuši, gdje će se i održati. Predmet prodaje su nekretnine, odnosno zemljišta i objekti  koji pripadaju „Prehrambenoj industriji“, a u najvećem dijelu se odnose na Mesnu industriju.

Iako je utvrđena vrijednost nekretnina koje se prodaju blizu 22 miliona KM, predmeti prodaje mogu  se prodati bez ograničenja u pogledu cijene.

Predmet prodaje su zemljište i objekti koji pripadaju „Prehramenoj industriji „, a ne postrojenja u samom objektu.

Sutrašnje treće ročište za prodaju „Prehrambene industrije“ Arokomerca u Udruženju za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca Velika Kladuša  prokomentarisali su kao poraz svih građana koji su živjeli od Agrokomerca.

Kako je Munjaković dodao, ova kao i ranije prodaje imovine Agrokomkerca, izvršene su uprkos odluci Doma za ljudska prva za Bosnu i Hercegovinu kojom je Vladi F BiH naređeno da obustavi malu privatizaciju Agrokomerca i da spriječi bilo koje druge korake sa ciljem izmjene vlasništva na bilo kojim poslovnim prostorima, nepokretnoj ili pokretnoj imovini Agrokomerca.

 

(Izvor: RVK)

Topic
Objavljeno: Tue, 29/08/2017 - 14:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top