29 Aug

Zakazano treće ročište za prodaju “Prehrambene industrije” Agrokomerca

Treće ročište za prodaju “Prehrambene industrije” Agrokomerca usmenim javnim nadmetanjem zakazano je za srijedu, 30. august u 12:00 sati.

Ročište je svojim Zaključkom zakazao Općinski sud u Velikoj Kladuši, gdje će se i održati. Predmet prodaje su nekretnine, odnosno zemljišta i objekti  koji pripadaju „Prehrambenoj industriji“, a u najvećem dijelu se odnose na Mesnu industriju.

Iako je utvrđena vrijednost nekretnina koje se prodaju blizu 22 miliona KM, predmeti prodaje mogu  se prodati bez ograničenja u pogledu cijene.

Predmet prodaje su zemljište i objekti koji pripadaju „Prehramenoj industriji „, a ne postrojenja u samom objektu.

Sutrašnje treće ročište za prodaju „Prehrambene industrije“ Arokomerca u Udruženju za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca Velika Kladuša  prokomentarisali su kao poraz svih građana koji su živjeli od Agrokomerca.

Kako je Munjaković dodao, ova kao i ranije prodaje imovine Agrokomkerca, izvršene su uprkos odluci Doma za ljudska prva za Bosnu i Hercegovinu kojom je Vladi F BiH naređeno da obustavi malu privatizaciju Agrokomerca i da spriječi bilo koje druge korake sa ciljem izmjene vlasništva na bilo kojim poslovnim prostorima, nepokretnoj ili pokretnoj imovini Agrokomerca.

 

(Izvor: RVK)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top