Zbog Kurban-bajrama zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije BiH

x

Zbog Kurban-bajrama, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) saopštio je da je zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica - Prozor, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

"Apelujemo na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere - BIHAMK - Bosanskohercegovački auto-moto klub", naglasili su iz BIHAMK-a.