Zdravstvenu zaštitu potražilo je 42 pacijenata. Zabilježene dvije saobraćajne nezgode

RVK
Velikokladuški vatrogasci imali su jednu intervenciju u večernjim satima

 

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražilo je 42 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić, Ajla Husić i Arnela Čokić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su dvije saobraćajne nezgode u kojima je zabilježena materijalna šteta. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci imali su jednu intervenciju u večernjim satima koja se ogledala u uklanjanju stabla sa kolovoza.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, zbog sinoćnjeg nevremena bez električne energije su nekoliko domaćinstava koja se napajaju sa trafopodručja Crvarevac 1, Drenovac i Donja Slapnica. Poručuju da su ekipe na terenu kako bi kvarovi bili otklonjeni u što bržem vremenu.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Krajem dana i tokom noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Mada će većim dijelom dana preovladavati nestabilno vrijeme, opšta slika će biti relativno povoljna, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, mogao bi se djelimično pojačati osjet sparine, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je slojevito odijevanje.