Želim da ti čujem glas

Home

Želim da ti čujem glas


Još uvijek su mi svježa sjećanja na dan kada sam ostao bez nje.Nije  bilo davno.Sjećam se kao danas, bilo je kišovito majsko prijepodne. U dvorištu moje kuće, stariji gospodin završavao je brojanje novca za automobil koji samu taj dan prodao. Ona je bila u autu.

PIŠE: Kenan Alagić – 037 Plus

Uzeo sam novac, gospodin je sjeo u auto i nemarno ih zalupio. Tad sam je zadnji put vidio. Dok je palio auto, vidio sam kako je staračkom rukom dodiruje, ispituje. Ne, to nisu suze. Ne plačem ja to je samo kiša, od nje su mi mokri obrazi… Odjekivalo mi je u glavi kao poznata stara pjesma. A ustvari ostao mi je u autu upaljen radio i baš ta pjesma je naišla. Odlazeći zvuk “mog” Pasata, parao mi je srce. A sreo sam je sasvim slučajno. Baš u tom Pasatu, juče. Ustvari prije dvije godine. Valjda me je vrijeme tako brzo prošlo. I zaista bila je drugačija od ostalih. cazin.net

Posebna.

Često su mi prijatelji govorili da, ako je jednom upoznam, nikad više neću moći biti bez nje. Nisam vjerovao. Koliko smo samo jutara zajedničkih proveli, noći… U početku mi je i to bilo malo.

Vratio bih se kući s posla i do kasno u noć je u stanu gledao, dirao, ispitivao prstima. Nikad me nije iznevjerila,odbila.  Ne znam zašto ali, vjerovao sam joj. Bila je moja vodilja, moj putokaz. Uvijek sam se mogao osloniti na nju, poslušati je, biti siguran da ćemo zajedno stići do cilja. Često smo dugo,dugo razgovarali. Ustvari ona je govorila a ja sam slušao.Volio sam slušati taj umilni glas. Toliko toga je prošla da jednostavno nisam mogao odoljeti a da pažljivo ne slušam sve što mi govori. cazin.net

Tako je to umiljato i sigurno radila,vodila me. Jednostavno bili smo jedno. Prijatelji su mi ponekad zamjerali da je previše slušam, da će me odvesti kuda ne treba. Da moram sam naći put koji tražim. Ali, ne.Vjerovao sam joj, jer sam i tad znao da je najbolja.

Evo, sitni su sati sličnog majskog dana, dvije godine poslije. Vozim se novim autom. Prije bih rekao lutam. Nje nema pored mene. Lutam bez cilja, poptuno izgubljen. Ustvari možda i imam cilj, možda i znam kuda trebam, ali kako doći ? Kako ? I zaista, shvatio sam sam ono što su mi mnogi često govorili.

Jebeš auto bez NAVIGACIJE…

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:07

Facebook komentari

Back to top