Željko Komšić i Halid Bešlić posjetili stari bosanski grad Dubrovnik

Komsic
U ilijaškoj općini se nalazi velika bosanskohercegovačka znamenitost, koja je otkrivena javnosti zahvaljujući nekolicini zaljubljenika u taj grad: Perici Mijatovićiu, Jozi Joziću i drugima


Bosanskom starom gradu Dubrovniku u pohode je došao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Nije bio jedini koji se u subotu, na manifestaciji održanoj u blizini ovog nacionalnog spomenika BiH, divio ostacima grada, koji nesumnjivo svjedoče o vezama stare Bosne i Dubrovačke Republike, i koji se obnavljaju.Svjedoče i o značaju koji je cijeli taj kraj nekada imao.

I koji bi opet mogao imati.
Bilo je to, zapravo, nešto zakašnjalo obilježavanje Međunarodnog dana spomenika, ali i prilika da lokalne vlasti u Ilijašu, koje od početka podržavaju ideju obnove ovog grada, koji se nalazi nedaleko od nekropole u Kopošićima, još jednom predoče javnosti koliko je bosanski Dubrovnik velika razvoja šansa.

Za tu općinu, za Sarajevski kanton, kao i za cijelu BiH. Raduje da su se na poziv zaljubljenika u taj Dubrovnik, a koji su i pokrenuli cijelu ovu veliku priču, odazvali i mnogi stručnjaci, i mladi, koji će, uvjereni smo, jednom uživati u blagodatima ovog područja.