Volkswagen najavio misteriozni Golf GTI

a

Kultni model, Golf GTI, ove godine obilježava 50. rođendan, a tim povodom će i jedna specijalna serija stići.

Najnoviju ediciju Golfa GTI lično je najavio prvi čovjek Volkswagena, Thomas Schafer, a koji će navodno debitovati krajem mjeseca tokom održavanja trke 24 sata Nurbergringa.

Najavni video ne otkriva puno. Vidi se cijeli automobil, ali je slika pikselizovana do mjere neprepoznatljivosti automobila.

Schafer je napisao da je novi automobil na putu, dodajući: "Vraćamo se na Nurbergring na 24-satnu trku kako bismo proslavili svjetsku premijeru s fanovima."

Iz snimke se tek može pretpostaviti da novi model ima agresivnije dizajniran prednji branik s naglašenim ukrasima u boji karoserije, ističući restilizovanje prednje ventilacione otvore. Temeljiće se na nedavno obnovljenoj osmoj generaciji Golfa GTI, a to znači između ostalog da će model dobiti i IQ LED svjetla, ali nažalost ne i opciju ručnog mjenjača.

U GTI-ju koji neki već nazivaju Edition 50 izvedbom, a prema dosadašnjem iskustvu s ovakvim verzijama, valja očekivati i revidirani ispušni sisitem, kao i atraktivnije naplatke razmjera bar 19 inča. O cijeni je još uvijek prerano govoriti, prenosi "Index".