Maserati Tridente, luksuzni potpuno električni čamac

.
Maserati se udružio s Vita Power kako bi stvorio TRIDENTE, luksuzni potpuno električni motorni čamac, proširujući Maseratijevu strategiju elektrifikacije na vodu.

 

Vita Power i Maserati dijele istu viziju mobilnosti budućnosti bez kompromisa u pogledu performansi i elegancije. Vita Power je kompanija za pomorsku tehnologiju osnovana kako bi smanjila utjecaj na morski okoliš razvojem električnog i integriranog ekosustava električnih pogonskih sustava visokih performansi i potpuno električnih čamaca za rekreacijske i komercijalne primjene, uz podršku namjenske pomorske infrastrukture za brzo punjenje.

TRIDENTE je motorni čamac dužine 10,5 m sa nultom emisijom štetnih gasova napravljen za krstarenje jezerima i obalom, sa vršnom snagom od 600 KS i kapacitetom baterije od 252 kWh, pružajući brzinu krstarenja od 25 čvorova, maksimalnu brzinu od 40 čvorova i punjenje za manje od jednog sata. .

TRIDENTE može primiti do 10 osoba (uključujući vozača) u kokpitu, koji se može konfigurirati za ručavanje ili ubrzanje. Putnici se mogu opustiti na terasi za sunčanje uz prostor za kupanje s tušem i ljestvama za kupanje. Zatvorena kabina naprijed uključuje dnevni ležaj i WC. Čamac je napravljen od karbonskih vlakana, završen po najvišim kreativnim standardima od strane majstora Hodgdon Yachts, američkog brodograditelja iz Mainea s istorijom od preko 200 godina strasti i izvrsnosti, te specijalista za tendere za superjahte.