Reakcija predsjedavajućeg Skupštine Bunić Agana na medijske objave: “Ovo je samo nastavak ucjena i zastrašivanja mene zbog odbijanja koalicije sa Laburističkom strankom”

Povodom morbidnih, montiranih i gnusnih tekstova i drugih objava koje je dnevni list „Dnevni Avaz“ neistinito objavio 8. i 9.11.2019.godine, a potom ostali mediji prenijeli, Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK-a iznosi reakciju.

Ova neviđena medijska haranga je samo nastavak političkih ucjena i zastrašivanja mene kao zastupnika zbog odbijanja koaliranja sa Laburističkom strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, te imenovanja njihovih ministara po prvi put u Vladu USK-a.

 

Objave me nisu iznenadile ni najmanje, jer su mi već ranije plasirane i nuđene kao ucjena da zajedno sa SDA i Laburističkom strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića izdam Krajinu za radi vlasti i prolaznih političkih pozicija, te da tim činom povrijedim porodice poginulih boraca, ako Bog da Šehida, koje su svoje najmilije izgubile u bratoubilačkom ratu.

Agan Bunić, kao aktuelni predsjedavajući, zastupnik, sin, otac i suprug, neće nikad izdati principe i čast borbe boraca 5.Korpusa Armije RBiH, jer ću s ponosom nositi sve ovo što mi stavljate kao metu na leđa, ali zapamtite da nisam spreman nositi ni jednu minutu teret da sam izdajnik u svome Bužimu i Krajini.

Žalim zbog uznemiravanja javnosti Krajine, cijele BiH, pa i šire, ali ja neću odustati od svojih ubjeđenja i principa, kakvu god cijenu oni imali.

Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK-a, prenosi Usn.ba.