Gotovo perfektna statistika Pjanića, pohvale nije štedio ni Koeman

mire
Barcelona je ubjedljvim trijumfom 3:0 na gostovanju protiv Valladolida konačno pokazala pravo lice, a sjajan meč odigrao je i naš Miralem Pjanić kojeg je nakon susreta pohvalio i trener Katalonaca Ronald Koeman.

 

Mire je odigrao svih 90 minuta za Barcelonu, a ovo je za njega nakon pet mečeva u La Ligi bio prvi susret koji je počeo od prve minute. Nizozemski stručnjak primijetio je da je "igrao dobro".

"Morao je čekati svoju priliku da odigra cijelu utakmicu. Znamo da postoji konkurencija na sredini terena i Pjanić je odigrao sjajnu utakmicu jer je bio važan u posjedu lopte između linija, a i u defanzivnom segmentu bio je vrlo dobar", kazao je Koeman nakon meča.

O sjajnoj partiji bh. veznjaka svjedoči i gotovo perfektna statistika.

Naime, Pjanić je uputio 110 pasova, od čega je 106 bilo tačnih ili procentualno gledajući sjajnih 96,4 posto. Osim toga, kreirao je jednu šansu za saigrače, dobio je pet od osam duela i imao je dva presječena dodavanja.

U narednom meču Barcelona igra protiv Eibara 29. decembra, a Katalonci nakon 14 odigranih susreta imaju samo 24 osvojena boda i trenutno su na petoj poziciji na tabeli.