Krajišnik poražen od prvoplasiranog Podgrmeča, Mladost neočekivano izgubila od Omladinca

asd
Kada je u pitanju lokalni nogomet, u 18. kolu Druge lige FBiH – grupa Zapad 2, igrači Krajišnika odigrali su tešku gostujuću utakmicu protiv prvoplasirane ekipe NK „Podgrmeč“ i upisali poraz rezultatom 2:0.

Iako su do kraja prvenstva ostala još tri neodigrana kola, Podgrmeč je u odnosu na prvog pratioca, drugu ekipu iz Sanskog Mosta, Rudar iz Kamengrada, odmakao nedostižnih 11 bodova, što znači da je i praktično ovjerio titulu prvaka Druge lige FBiH – Zapad 2. U preostala dva susreta 18. kola, postignuti su sljedeći rezultati:

Rudar – Krajina 4:1

Brekovica 78 – Vitez 1:1

Slobodna je bila ekipa Sloge iz Bosanske Otoke.

Šansu za nove prvenstvene bodove, NK „Krajišnik“ imat će u narednom 19. kolu, koje se igra u nedjelju, 9. maja kada od 17:00h u Velikoj Kladuši gostuje ekipa Rudara.

U 12. kolu Kantonalne lige u nogometu, sve osim pobjede za igrače NK „Mladost“ Vrnograč nije dolazilo u obzir. Međutim, desilo se upravo ono o čemu se najmanje razmišljalo, a s obzirom da je ekipa Omladinca iz Sanice na posljednjoj poziciji, teško je na kraju shvatiti težak poraz rezultatom 6:1. U derbiju kola, prvoplasirani Omladinac 75 iz Pokoja, savladao je Ključ i upisao možda i ključnu pobjedu za osvajanje Kantonalne lige. Upravo spomenuta ekipa Ključa, u narednom kolu gostovat će u Vrnograču. Ova utakmica na programu je u subotu, 08. maja od 17:00h.

Image
egrt