Ključ: 18-godišnja kćerka prijavila oca za nasilje nad njom i majkom

H

U općini Ključ zabilježen je slučaj porodičnog nasilja. Kako saznajemo, 18-godišnjakinja se obratila policijskim službenicima kako bi prijavila svog oca G.R. zbog nasilja nad njom i njenom majkom.

Prema njenim tvrdnjama, G.R. je navodno došao kući u vidno alkoholiziranom stanju i započeo fizičko maltretiranje svoje kćerke i supruge. Srećom, hrabrost i brza reakcija 18-godišnjakinje su doveli do poziva policiji, koji su odmah intervenirali.

Policijski službenici su brzo stigli na mjesto događaja i pružili pomoć žrtvama. G.R. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici te je odveden u policijsku stanicu radi daljnjih postupaka.

Ovaj slučaj naglašava važnost podizanja svijesti o porodičnom nasilju i hrabrosti žrtava da prijave takve incidente. Porodično nasilje predstavlja ozbiljan problem u društvu, te je neophodno pružiti podršku žrtvama i osigurati da počinitelji budu privedeni pravdi.

Pozivamo sve građane da budu osjetljivi na znakove nasilja u svojoj okolini te da pruže podršku žrtvama i potaknu ih da potraže pomoć i zaštitu.