Smijenjen Admir Čavalić- direktor Agencije za privatizaciju, gradski vijećnik i ‘nezavisni ekonomski analitičar’

.

Smijenjen Admir Čavalić- direktor Agencije za privatizaciju, gradski vijećnik i ‘nezavisni ekonomski analitičar’ Vlada Tuzlanskog kantona (TK) na jučerašnjoj sjednici nastavila je sa smjenama, a posljednji u nizu je Admir Čavalić, direktor Kantonalne agencije za privatizaciju.

Zanimljivo je da je Čavalić u isto vrijeme bio i direktor i gradski vijećnik u Tuzli, kadar je Stranke za BiH (SBiH), a često se u ulozi ekonomskog analitičara pojavljuje u medijima i kao ‘nezavisni analitičar’, što je, prema ovome što vidimo, očita prevara jer se radi o čovjeku politički angažiranom kadru i funkcioneru. Vlada TK juče je dala saglasnost za njegovu smjenu, a samo sat kasnije to je proveo Upravni odbor Agencije. - Na izvještaj o radu Agencije za prošlu godinu nije iznesena niti jedna primjedba ni na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona (TK), nadležne skupštinske komisije, a ni Skupštine TK.

Jasno je da se radi o smjeni po političkoj osnovi i ja nemam problem s tim - kaže Čavalić koji je kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). - Jedan vid pritiska bilo je neisplaćivanje 250.000 KM sa escrow računa na račun Agencije. Iako je Vlada TK nedavno donijela odluku o isplati, još niti jedna marka nije legla na račun Agencije, iako se radi o tranši predviđenoj budžetim i rebalnosom budžeta.

Ja sam dobio informaciju da će sve biti isplaćeno kada ode direktor. Sam nisam želio otići i desilo se očekivano - rekao je Čavalić. U TK, kao što je poznato? Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA), Naša stranka (NS) i Savez za bolju budućnost (SBB) koji sada čine većinu su već smijenili desetke kadrova u ovom kantonu koji su postavljeni za vrijeme prethodne vlade. Foto: Facebook