Oduvijek ste željeli to fit tijelo? Evo par savjeta kako to da postignete

v

Prije nego što počenete s vježbama i workoutima koje ste sebi pripremili bitno je paziti na ishranu. Nećete postići dobre rezultate ne budete li unosili dovoljnu količinu hrane, tj. dovoljnu količinu proteina. 

Ako ste novi u fizičkim vježbama, i nemate baš puno kondicije, trebate polako početi. Korak po korak.

Najprije s malo trčanjem i rastezanjem da se vaše tijelo navikne na nagle pokrete kako biste kasnije lakše se aktivirali kod težih fizičkih vježbi koje ćete morati raditi da biste postigli željeni cilj. Postoji par vježbi koje možete probati da dovedete svoje tijelo u malo bolju formu za početak. Te vježbe su: jumping jacks, trbušnjaci, sklekovi, i najpoznatija ali ujedno i najteža fizička vježba jeste plank.

Plank je veoma poznat pojam kod ljudi koji dugo vremena vježbaju i kod ljudih koji idu u teretanu, jer je to uistinu najefikasnija vježba.

Nije u pitanju samo fizičko zdravlje, nego i mentalno. Jednom kad krenete vježbati potrebno je samo da razmišljate pozitivno i da se ne preopterećujete, nije potrebno da žurite, kad tad ćete dobiti ono što želite. Bitno je da je odustajete pa makar to i značilo početak čiji je tempo dnevno trčanje po pet minuta.

Ako imate problem s težinom, imaju i vježbe kojim ćete zdravijim putem izgubiti kilograme, a to su:

hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, orbitrek, ples, aerobik, rolanje. Ukratko fizička aktivnost bilo koje vrste, čak i da hodate 10 minuta dnevno, zdravije je za izgubiti kilograme nego bilo koja dijeta. 

Jedan bitan podsjetnik ako krećete na ovu avanturu jeste, postavite svoja očekivanja da budu realistična i dajte sebi vremena.