Velika Kladuša: Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

Velika Kladuša policija
Krvičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 37 pacijenata, dok su dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, nema problema u isporuci električne energije.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu. Ugaženog snijega ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Šujica-Tomislavgrad, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč. Na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, skreću pažnju na jake udare vjetra. Vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju i podsjećaj da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavina se očekuje na jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 14 °C.

Biometeorološka prognoza i dalje je loša. Pogoršanje vremena praćeno padavinama, nepovoljno će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 17. decembra 1985. godine Međunarodnim danom volontera. Od tada se svake godine 5. decembar obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i prikazati primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu. Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.