Hamiltonova radio poruka u posljednjem krugu otkriva njegove prave osjećaje i frustraciju

.
Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton (36) nije uspio doći do osme titule prvaka svijeta, a iako je poslije utrke u Abu Dhabiju čestitao Maxu Verstappenu, razgovor sa članovima Mercedesovog tima tokom posljednjeg kruga otkriva njegove prave osjećaje.

 

Vozač Mercedesa je smogao dovoljno snage da nakon utrke priđe Maxu Verstappenu, pruži mu ruku i čestita na zvanju novog prvaka svijeta

"Prije svega čestitao bih Maxu i njegovom timu. Mislim da smo mi ove godine obavili sjajan posao. Naš tim, svi u fabrici, svi muškarci i žene koje imamo, svi su naporno radili tokom ove cijele teške sezone. Mnogo sam ponosan na njih i vrlo sam zahvalan što sam zajedno s njima bio dio ovog putovanja. Dali smo sve od sebe u drugom dijelu sezone i nismo odustali, to je najvažnije. Naravno, osjećao sam se sjajno u bolidu tokom prethodna dva mjeseca, naročito na kraju sezone. Nadam se da će svi biti sigurni tokom pandemije i da će lijepo provesti Božić. Vidjet ćemo za narednu godinu", rekao je Hamilton nakon utrke.

Ipak, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama u trenutku kada ga je Verstappen prestigao pokazuje Hamiltonovu frustraciju.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Ovo je izmanipulisano, čovječe", rekao je sedmostruki svjetski prvak inženjeru Peteru Bonningtonu nakon špo ga je Nizozemac prestigao.

Podsjetimo, pet krugova prije kraja utrke na stazu je izašlo sigurnosno vozilo zbog toga što se Nicholas Latifi sa svojim Williamsom zabio u zid, a Verstappen je otišao po nove gume i čekao nastavak utrke.

Sigurnosno vozilo se sklonilo sa staze pred posljednji krug, Nizozemac je uspio prestići Hamiltona i pobijediti, te osvojiti titulu.

Naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.

Foto: Screenshot