Velika Kladuša: Nezadovoljni članovi Udruženja poljoprivrednika, ali i poduzetnici

.
- Na sjednici Upravnog odbora Udruženja poduzetnika Velika Kladuša zaključeno je da se u okviru javne rasprave o budžetu te općine, uputi prijedlog da se grant za poduzetništvo i obrt poveća sa predloženih 300 na 600 hiljada KM.

Ovih dana se usvajaju i budžeti u gradovima i općinama kantona. Prema općim i dostupnim informacijama mnogo je nezadovoljnih. Tako je na sjednici Upravnog odbora Udruženja poduzetnika Velika Kladuša zaključeno da se u okviru javne rasprave o budžetu te općine, uputi prijedlog da se grant za poduzetništvo i obrt poveća sa predloženih 300 na 600 hiljada KM.

 

Obrazloženje za ovo je da poduzetnički sektor u u toj općini zapošljava oko 3 hiljade radnika, što je puno više od javnih preduzeća za koja se izdvajaju enormna sredstva iz općinskog budžeta. Jedan od zaključaka odbora je i da se visina naknade za komunalne takse ne povećava, te da se ide sa izdvajanjem sredstava za realizaciju start up inkubatora. Zaključci će biti upućeni načelniku i klubovima političkih subjekata Vijeća.