Ćiro objavio spisak za Belgiju

ciro_blazevic.jpg

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine obavio je danas spisak od 24 igrača na koje će računati u predstojećim kvalifikacionim susretima protiv Belgije (28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici).

Blažević je od novih igrača na spisak uvrstio Nemanju Supića, golmana Javora iz Ivanjice, Marka Topića, napadača ruskog Saturna i Zlatana Bajramovića, veznjaka Eintrachta iz Frankfurta. Kao što je i najavio, Ćiro je u tim vratio i Safeta Nadrevića, Sanela Jahića i Semira Štilića.

 

Iznenađenje je i to što Ćiro na spisak nije uvrstio Ermina Zeca, napadača Šibenika.

„Do maloprije sam vjerovao u čudo, ali sve su manji izgledi da će Kenan Hasagić biti spreman za Belgijance. Uprkos tome poslao sam mu poziv i on će se pojaviti na okupljanju. Osim njega upitni su nastupi još dvojice igrača“, rekao je Blažević, te izdiktirao spisak od 24 igrača na kojem su:

Kenan Hasagić (Istanbul BB), Romeo Mitrović (KTE), Nemanja Supić (Javor Ivanjica), Džemal Berberović (Denizlispor), Emir Spahić (Lokomotiv), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Ivan Radeljić (Energie Cottbus), Dario Damjanović (Kaiserslautern), Sanel Jahić (Aris), Damir Mirvić (Roeselare), Adnan Mravac (Mattersburg), Boris Pandža, Senijad Ibričić (Hajduk), Samir Muratović (Sturm), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Semir Štilić (Lech Poznan), Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Lyon), Zlatan Bajramović (Eintracht Frankfurt), Zvjezdan Misimović, Edin Džeko (Wolfsburg), Zlatan Muslimović (PAOK), Admir Vladavić (Žilina) i Marko Topić (Saturn).

Veliki uputnik je i iznad Sejada Salihovića, veznjaka Hoffenheima, koji je takođe dobio poziv, no u posljednje vrijeme ne igra zbog povrede lijevog koljena.

 

„Ni sam Salihović nije siguran hoće li moći igrati. Ukoliko 21. februara bude igrao protiv Hannovera i mi ćemo moći računati na njegove usluge“, ističe Blažević, posebno apostrofiravši poziv Zlatanu Bajramoviću:

“U njega svi igrači iznimno vjeruju i ukoliko do okupljanja odigra bar pet minuta uvrstio bih ga u sastav, jer sam uvjeren da bi nam mogao pomoći na svježinu.“

Selektor Blažević ulogu favorita prepustio je Belgijancima, istakavši da bi bio prezadovoljan i bodom.

„Izuzetno bi bio sretan kada bi izvukli neodlučen rezultat. Činjenica je da su Belgijanci u ovoj utakmici ležerni favoriti, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Imamo opaku ekipu i uvjeravam vas da ćemo se pripremiti kako bi na terenu pružili maksimum, a vidjećemo da li će to biti dovoljno“, Ćirino je mišljenje.

 
 Selektor našenogometne reprezentacije je uputio i molbu navijačima. „Navijačima ne želim uputiti poruku, nego i molbu. Nema dvojbe da oni vole svoju reprezentaciju i u svakom trenutku spremni su da se ponašaju tako da svim sredstvima bodre svoj tim. Impuls u publiku dolazi sa terena. Stoga bi ih zamolio da se suzdrže reakcije koja bi nam mogla štetiti jer će nam samo tako pomoći. Jako sam ponosan na naše navijače i uvjeren sam da će se ponašati kako i dolikuje pravim navijačima.“

 

 

 

 www.sportsport.ba