Dogodilo se pravo čudo: Realov današnji sastav za historiju

.
Real Madrid od 16:15 sati igra susret španske La Lige protiv Villarreala u gostima, a vjerovali ili ne - u timu Kraljeva nema nijednog španskog nogometaša.

 

U Ligi prvaka se jednom desilo da Real zaigra u početnom sastavu bez španskog nogometaša, no danas po prvi put je madridski tim ligaški meč počeo bez Španca.

Dani Carvajal i Marco Asensio startali su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Valladolida, ali nijedan od njih se nije našao u sastavu za današnje gostovanje Villarrealu.

Početnih jedanaest Real Madrida čine tri Francuza (Tchouaméni, Mendy i Benzema), dva Brazilca (Vinicius i Militao), dva Nijemca (Rüdiger i Kroos), Hrvat (Modrić), Belgijac (Courtois) , Austrijanac (Alaba) i Urugvajac (Valverde).

Ukupno sedam različitih nacionalnosti, ali nijedna španska, iako je istina da Real Madrid ima nekoliko nacionaliziranih igrača u momčadi koju predstavlja Carlo Ancelotti.

Vjerovatno će neko od španskih igrača do kraja dobiti šansu. Na klupi su od Španaca golman Lopez, Ceballos, Asensio, Lucas, Fernandez, Vallejo. Od ostalih nacionalnosti, na klupi je i jedan Francuz (Camavinga), Brazilac (Rodrygo), Belgijac (Hazard) i Ukrajinac (drugi golman Lunin).

Real meč 16. kola dočekuje sa drugog mjesta i ima isto bodova koliko i vodeća Barcelona (38). Katalonce sutra navečer čeka veliki derbi sa Atleticom u Madridu.

Realu je danas bod dovoljan da privremeno zasjedne na vrh tabele, no neće biti lako s obzirom da je Villarreal jako dobra ekipa, a uz to igra i pred svojim navijačima.

Realovih 11 za danas: Courtois, Mendy, Alaba, Rudiger, Militao, Modrić, Tchouameni, Kroos, Vinicius, Benzema i Valverde.