Mudryk se opustio uz videoigrice i objavio selfie, navijači bijesni kada su shvatili čiji dres nosi

.
Obrisao fotografiju, ali je bilo već prekasno

 

Ukrajinski reprezentativac Mykhaylo Mudryk našao se na meti žestokih kritika navijača Chelseaja jer je danas objavio fotografiju u dresu kluba kojeg fanovi sa Stamford Bridgea jednostavno ne podnose.

Mudryk je u Chelsea stigao početkom prošle godine za čak 70 miliona eura iz Shakhtara, ali mnogi smatraju da Ukrajinac još uvijek nije opravdao očekivanja.

Ove sezone Plavci igraju ispod svih očekivanja i u to sivilo utopio se i Mudryk. Ukrajinac je tek na momente u pojedinim mečevima pokazao kakav kvalitet posjeduje, ali jasno je da je to još uvijek daleko od očekivanja navijača Chelseaja.

Sigurno da se na Stamford Bridgeu itekako raduju kraju očajne sezone, ali da stvar bude gora pred sami kraj Mudryk je ponovo uzdrmao navijače objavom koja mu uopšte nije bila potrebna.

Naime, on se oglasio danas na Instagramu gdje je objavio story dok je igrao videoigrice, ali ni slutio nije kakvu reakciju će izazvati kod navijača Chelseaja.

Očito je da za Mudryka ništa nije bilo sporno, no potom su svi počeli da dijele njegovu sliku kada su shvatili u čijem dresu je on.

Mudryk je pozirao u dresu Barcelone iz sezone 2004/05. što su mnogi shvatili kao znak da je on već odavno fan katalonskog kluba jer posjeduje u kolekciji dres koji je star skoro 20 godina.

Navijači Chelseaja su bijesno reagovali na ovu fotografiju Mudryka jer je pozirao u dresu kluba koji je njima jedan od najomraženijih.

Poznato je da na Stamford Bridgeu ne vole Barcelonu zbog svega što se dešavalo 2009. godine kada ih je katalonski klub izbacio u polufinalu Lige prvaka nakon diskutabilnih sudijskih odluka, a taj poraz u Chelseaju još uvijek nisu zaboravili.

Zbog toga su navijači londonskog kluba ljutito reagovali kada su vidjeli u kojem dresu Mudryk pozira, te su to pokazali u svojim reakcijama.

Ukrajinac je vidio da je napravio grešku kada su navijači Chelseaja počeli da ga prozivaju na društvenim mrežama, te je brzo obrisao fotografiju sa storyja, ali je već bilo prekasno.

Čak su i mediji u Španiji objavili kako Mudryk pozira u dresu Barcelone što je izazvalo još veće nezadovoljstvo navijača Chelseaja.

Mudryk je u dosadašnjem dijelu sezone za Chelsea u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu, te je zabio sedam pogodaka i upisao dvije asistencije.